Meil tuli väike toiduteemaline avastus. Porgandimahla pressimisjäägist
saab suurepäraseid vegan kotlette. Kõigepealt panen oad või läätsed likku (soovitavalt
u kümme tundi varem ja oad tuleks siis pärast pehmeks ka keeta). Siis eraldan mahlapressiga
porganditest mahla ja kuivaine. Hakin sibula ja lisan maitseaine (meile meeldib
garam masala ja india maitseained, aga võib igate moodi). Segan (köögivilja ja
kaunvilja on umbes võrdselt), teen kaerajahuga kotletid ja praen oliiviõliga.
Ja selle edasiarendus juhtus ühel laisemal päeval, kui ma ei
viitsinud jahuga jamada ja panin segu niisama / väikese veega pannile. Sõber arvas, et seda võiks nimetada kotletipuruks. Maitses ikka hästi. Kusjuures kümme tundi ligunenud läätsi pole vaja keeta, isegi mitte neid musti
beluuga läätsi, millel kirja järgi on pikk küpsemisaeg. Leotatult on need juba
pehmed niigi.
Kotlette saaks muidugi ka riivporgandiga teha, algses õpetuses
ju nii käibki. Aga siis tuleb seda porgandimahla seal kuidagi siduda (jahuga?) ja
minu meelest on parem see lihtsalt toorena ära juua. Toormahl on nii hea. Ja väärtuslik.
Vegan kotletid on ka head. Ka kõigesööjatele. Proovitud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar