esmaspäev, 13. juuni 2016

Rohejahu

Tegin rohejahu: võtsin kuivatatud naati, nõgest ja nurmenuku lehti, sest parajasti oli nende isu, purustasin blenderis ja oligi valmis. Lisasin seda kamale ja kapsasalatile. Mõni lisab selliseid asju smuutile, aga mulle eriti ei meeldi, rikub maitset ja värvi. Kapsasalatile nad eriti maitset ei anna, aga väge ja vajalikke aineid kehale küll. Rohejahu sobib n-ö supirohelisena panna ka kõigi soojade toitude peale (taldrikusse veidi jahtunud toidule).

Kapsasalatis oli
värske kapsas
tomat (kurki võib ka panna)
paprika
päevalilleseemned
kõrvitsaseemned
rohejahu
oliiviõli-sidrunimahl-sool-mesi
Pilti jälle pole, aga ega ma ei kärsiks seda teha ka. Kui toit valmis, tahan sööma asuda. Tegelikult tahaks sööma asuda juba enne kui toit valmis.

Minu meelest on parim aeg ravimtaimi koguda siis, kui nad just on end maa seest välja ajanud, eriti täiskuu paiku (ja lehti siis, kui Kuu on veemärkides). Suvine pööripäev ja kuni kaks nädalat pärast jaanipäeva on ka tuntud maagilised ajad, mil loodusjõud on erilise väega ja tasub taimi korjata. Nii et jõuab veel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar