neljapäev, 2. juuni 2016

Põdrakanepi salat


Ma sõin täna hommikusöögiks värsket salatit, mis koosnes
põdrakanepi latvadest
pirnist
mustikast
sidrunimahlast ja
kreeka pähklist

Imeilus ja mõnus kooslus kuumal suvepäeval ja pärast on nii hea tunne. Mõni lisab sellisesse salatisse ka hallitusjuustu ja mõni jätab pähklid panemata. Meloni ja arbuusiga on ka hea; kes kärtsumat värvi armastab, siis sobib ehk apelsin ja granaatõunaseemned.

Sama salatit võib muidugi teha ka rukola jt poesalatitega, aga metsikust loodusest nopitu on hoopis midagi muud kui sünteetiliste väetiste ja mullaasendaja peal kasvanu.

Põdrakanep sobib minu meelest ka supi ja hautise ja veega keedetud odrapudru vm soolase pudru sisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar