esmaspäev, 27. veebruar 2017

Liblikmassaaž


Elu algusest saati kogeme erinevaid ebamugavaid olukordi ja meile saab osaks nii emotsionaalseid kui füüsilisi traumasid. Füüsilise trauma korral kasvatab keha vigastatud koed kinni. Emotsionaalsest traumast jääb sageli hirm, mille talletame oma keharakkudes. Enda kaitsmiseks korduva ebamugava, hirmutava, valutoova olukorra eest katame end justkui kaitsva rüü või turvisega – siis ei tee nt vanema näägutamine enam haiget, laps justkui eraldab end sellest keskkonnast. Täiskasvanueas need turvised säilivad, oleme nendega nii harjunud, et ei pane enamasti tähelegi, et turvise piirkonnas energia ei liigu vabalt. Liblikmassaaž sulatab tasapisi ja üliõrnalt need turvised, mis meid kunagi kaitsesid, kuid mida me tegelikult enam ei vaja.
 


Liblikmassaaž on leebe bioenergeetika massaažitehnika, mis koosneb üliõrnadest puudutustest. Õrnad puudutused kõrvaldavad füüsilisest kehast emotsionaalsete pingete tagajärjel tekkinud energeetilisi blokke ja seeläbi taastub ühendus iseendaga. Liblikmassaaž leevendab stressi ja taastab eluenergia loomuliku voolamise pärast füüsilisi traumasid, narkoosi, haigusi ja operatsioone; mõjub toetavalt ka vanade, sealhulgas mälueelses eas (nooremalt kui kaheaastaselt) tekkinud ja emotsionaalsete traumade tervenemisele.
Massaaži tehakse läbi riiete ja see kestab 15–20 minutit.



Kellele?
Liblikmassaaž on kõigile, kes soovivad õrna puudutust ja lõõgastust. Kuna liblikmassaaž töötati välja haiglas vastsündinute ja beebide toetamiseks, sobib see üliõrn massaažiliik ka rasedatele, väikelastele, haigusest vaevatutele ning kasvõi päris vanadele viimase ülemineku toetuseks. Häid tulemusi on saadud aktiivsushäirega laste rahustamisel. Autistlikel inimestel aitab see enda keha ning ümbritsevaga paremat kontakti luua.
Liblikmassaaži toimet tunnetavad paremini tundlikumad inimesed ja erinevalt klassikalisest massaažist on selle mõju pigem energeetiline kui otseselt füüsiline. Kogemus näitab, et just vähem tundlikud inimesed vajavad seda tegelikult rohkem, sest nende elus on selle tasandi toetust sageli liiga vähe ja mõjub ikka kõigile hästi.

Milleks?
Liblikmassaaž aitab vabaneda elu jooksul kogutud ja erinevatesse kehapiirkondadesse talletatud pingetest. See on ka võimalus tõeliselt lõõgastuma õppida. Võib juhtuda, et päris esimestel kordadel ei tunne inimene peale kerge heaolutunde midagi. Aegamööda tunneb inimene end selle tehnika abil pingeid vabaks lastes üha turvalisemalt ja seda sügavamat lõõgastust ta lubab endal kogeda. Sügavas lõõgastuses ja sellega kaasnevas emotsioonidevabas olekus tulevad ka vastused oma küsimustele. Soovi korral toetab lõõgastumist lisaks ka brasiilia varbamassaaž – üliõrn varvaste puudutus, mis 15 minuti jooksul aitab kaasa organite vahel tasakaalu taasloomisele. 

Minu massaažitoake asub Tallinnas Pimedate Ühingu majas Tondi 8A (Tallinn-Väikse trammipeatuses). Kirjuta mulle liblikmassaazh@gmail.com ja lepime aja kokku. Vaba annetus.
Oled väga oodatud!

Pikemalt minu suhtest liblikmassaažiga siit. Alar Tamming räägib nendel teemadel enda videos (lühemalt) ja "Traditsiooni tarkuses" (sama jutt pikemalt ja teoreetilisemalt).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar